Vægttabsløsninger forklædt som sundhed

jeg ønsker at tabe mig

Jeg har mange der skriver og spørger mig, hvad der egentlig sker af forandringer hos de klienter jeg følger på vejen ud af overspisning og yoyo-vægt.

Hvad går klienterne hjem med (allerede første dag), når de har været hos mig?

Det er selvfølgelig utrolig forskelligt, hvad der sker hos hver enkel klient, men jeg ser alligevel nogle fællestræk, som jeg i dag ønsker at dele med dig.

9/10 af de klienter jeg møder, har et ønske om at tabe sig.
(og det er faktisk underordnet hvad udgangsvægten så end siger, ligesom alder heller ikke har nogen betydning her).

 

Frygten for at tage på IGEN

Hos de klienter der har tabt sig eller er godt i gang, oplever jeg, at der nærmest er en frygt på at tage på igen, og det fastholder mange i den begrænsende og regide slanke-spiral.

>>> Slanke-spiralen bliver ofte årsagen til, at mange på et tidspunkt begynder at tage på igen.

Slankespiralen er at du underspiser og er i kalorieunderskud, og ofte har rigtig mange regler for hvad, hvornår og hvor meget du må spise. Ofte også hvor meget du SKAL dyrke af motion.

Slankespiralen er styret af vægten, som definerer en “god eller dårlig dag”.

Vægten er altså styrende for, om du “i dag må spise lidt mere” eller om dagen i dag skal stram i forhold til mad.. Vægten styrer rigtig mange kvinders humør og følelsen af at være god nok.

>> I mine forløb arbejder vi med at bryde denne spiral, og erstatte den med en ny helhedsorienteret tilgang til mad, krop og vægttab.

Strategier der bliver IMPLEMENTERET OVER TID, og som ikke er fyldt med forbud og rigtige/forkerte løsninger.

Det handler bl.a. om at finde ind til de vaner og tanker, der virker rare og gode i hverdagen, og finde en struktur og rytme med maden, som ikke er enten/eller
– men som over tid finder en bedre og sundere balance.

Allermest handler det om at finde en TILLID TIL DIG SELV IGEN, hvor du ved med dig selv, at du kan stoppe op i tide, sætte og grænser – i stedet for at udsætte og give op.

 

vægttab nuKampen mod vægten og overspisning

Hos dem der kæmper med vægttab og overspisning, er der oftest en række overbevisninger omkring HVAD man skal gøre, for at tabe sig… ….og jeg oplever hos mange en stor forvirring og frustration omkring “det med mad”.

Mine klienter har i interviews eller undersøgelser fortalt mig, at de først og fremmest går hjem med “nye tanker og ny indsigt”.

Jeg bruger rigtig meget tid sammen med mine klienter på at “rense tankerne for rigtig og forkert mad – men også rigtige og forkerte tanker og følelser”.

De tanker kalder jeg “kur-tankerne”

Kurtankerne er de tanker, der hos mange er årsag til, at man bliver fastholdt i det kaotiske spisemønster og med en yoyovægt til følge..

Fælles hos mange af mine klienter er, at de ofte er dybt frustreret over at bruge SÅ meget energi og ressourcer på at knække koden til vægten.. ressourcer som mange oplever som spildt fordi de alligevel ikke lykkedes med et varigt vægttab.

> Mange er trætte og kørt fast i slankekurs-hamsterhjulet.
>> Nogle har opgivet og sluppet håndbremsen totalt.

 

Din mad-og vægthistorie

ALLE mine klienter kommer i første runde igennem en tidslinie perspektivering. Det vil sige, at vi sammen får skabt et overblik og indblik i DIN mad-og vægt historie.

Madhistorien og alle de måske fejlslagne slankekure du har været på, er enorm vigtig i din forståelse af problemet omkring maden. Hvis maden er din løsning, hvad er problemet så?

Skal du lykkedes med at knække koden til yoyovægt og overspisning så må du først og fremmest gøre op med dig selv, at en slankekur ikke er en løsning.

Min erfaring er, at før vi stopper med det, ja så skal der være en god GRUND til at stoppe op, der skal være en dybere indre motivation, men også en viden omkring, hvorfor slankekure IKKE virker.

 

Vægttabsløsninger forklædt som sundhed

Mange fortæller historier om de mange sundheds-livsstilsforløb-træningsforløb / bootcamps som de har deltaget på
– som er pakket ind med et sundheds budskab om et naturligt forhold til mad.

Men ofte er der i disse forløb restriktioner og kraftige anvisninger for, hvad man må og ikke må – hvis man nu vil tabe sig.

Trods de nok allerbedste intentioner, ja så bliver vi ofte snydt og forførte fitliving

– fordi vi er desperate efter en løsning.

Og pludselig sidder vi og drikker kaffe med æggeblommer, eller spiser tons af kød til morgenmad, spiser chilipiller, drikker spirulina i lange baner eller er blevet hundeangste for rugbrød.
(bare for at nævne et par tendenser).

…Og igen må mange indse, at de endnu engang blev hvirvlet ind i et program, som for mange bliver nærmeste umuligt at holde på sigt.

Det værste er næsten (syntes jeg), at mange af disse sundhedstrends blot forstærker det problem mange har med maden, og er på den måde netop med til vedligeholde mad-problemet.

….Og hos rigtig mange bliver den forstyrrede spisning blot endnu mere forstyrret…

 

Så tilbage til svaret på det spørgsmål jeg stillede indledningsvis.

Hvad får man med sig allerede første gang hos mig?

Du går ud af døren med en dybere forståelse af, hvorfor du kæmper og kæmper med maden og vægten, uden at opnå de resultater som du så bravt kæmper for at opnå.

Jeg underviser dig i det komplekse samspil imellem krop, tanker, følelser, adfærd der er afgørende for, at kunne at kunne forstå mad/vægt/krops problematikken på et dybere plan og i flere lag og nuancer.

Den VIDEN og INDSIGT er ALT afgørende for dit næste skridt, som handler om at begynde at undersøge og arbejde med dig selv og dit spisemønster, og forstå helt præcist hvorfor det igen og igen går galt.

NEJ desværre er det ikke noget du fixer og ordner på 2 måneder, men over tid bliver du så BEVIDST KOMPETENT, at du VED hvor du skal sætte ind, hvordan du skal sætte ind og ikke mindst, hvorfor det er vigtigt for dig…

OG DET ER NØGLEN TIL FORANDRING!!!

 

De vedligeholdende faktorer er afgørende for, om du flytter dig eller ej…

Undervisning og gentagelser omkring de vedligeholdende faktorer er et emne jeg bringer op igen og igen., Vedligeholdende /fastholdende faktorer, er afgørende for om vi FLYTTER OS.

Vedligeholdende faktorer kan bl.a. være:

1.
At følge slankeguruer på de sociale medier og/eller dameblade herunder alt hvad der oser af forbud, restriktioner og en opskrift du SKAL følge for at komme i mål.
Vær vågen i timen for mange budskaber er pakket godt ind i forklædning

2.
At tælle kalorier eller skrive dit madindtag ind i kalorie-apps.
(note: dette kan være gavnligt for nogle ,at gøre over en kortere periode, fordi det kan skærpe bevidsthed)

MEN ofte ser jeg, at disse Apps blot fastholder en i et meget sort/hvidt mønster til maden.
Ligeledes bliver ens kalorie-behov ofte sat utroligt lavt via disse apps, og dette gør, at man går i ekstremt kalorieunderskud
– som for 9/10 fører til overspisning og cravings på et tidspunkt.

3.
Dine spisevaner. Mange jeg møder, spiser ofte “for lidt eller korrekt” når de er sammen med andre, men overspiser når de er alene.
Hos mange er det en dyster hemmelighed fyldt med skam og selvhad

4.
Lavt selvværd og kropshad. Vores tanker og følelser omkring os selv og vores krop kan fastholde og låse en i mad-kaos-mønsteret.
Mange måler deres værd med badevægten, og dette bliver styrende i forholdet til madindtaget

5.
At opsætte urealistiske mål for HVAD du må spise – uden at kunne overholde disse – også betegnet som den “onde spiral”, som i den grad fasthold dig i at forsøge igen og igen.. I dag starter jeg… tænker mange..

6.
At tale og tænke sig selv NED. Mange der overspiser og har yoyovægt taler sig selv ned og har ekstrem dårlig samvittighed over, ikke at kunne styre det med maden. Hos mange er der en skyldfølelse over, at man ikke selv kan løse det problem, man “selv er skyld i”. Den stigmatisering der ofte er i samfundet, findes i den grad også hos mine klienter – “at man da bare skal tage sig sammen”.

 

>>> Ønsker du at arbejde med dit forhold til mad – og finde ind til det som spænder ben for dig..

….ALLERMEST så du kan bygge en bro imellem det du ønsker at gøre, og det du rent faktisk gør..

Så kom med !!!

På tirsdag d. 25 september starter mit gruppeforløb op igen, og jeg glæder mig til at AFLIVE en masse fordomme, myter og overbevisninger omkring mad, vægt, overspisning og yoyovægt.

Det er mit sidste gruppeforløb her i 2018.

>> Jeg har få pladser tilbage
>> Ved tilmelding får du 2460 kr. i RABAT

ER du ikke til gruppe kunne mit onlineforløb måske være noget istedet? Vi starter snart op igen

Læs om gruppeforløbet her

Læs om onlineforløbet her

 

Vær GOD ved dig,
Kærligst
Christina

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.