Recovery forløb

Sjælens Sult

Mit recovery forløb har jeg døbt “Sjælens sult”, og handler i sin essens om at lytte indad til dine behov. 

Jeg tilbyder dig et forløb i et trygt rum, og sammen går vi på opdagelse og finder vejen for dig ud af spiseforstyrrelsen til et liv med madfrihed og indre ro. 

Det er ensomt og opslidende at lide af en spiseforstyrrelse, og det kan være svært at række ud. En spiseforstyrrelse handler ikke om mad, men om følelser, og kan have store konsekvenser fysisk, psykisk og socialt. Lider du af en spiseforstyrrelse kan du ikke “bare tage dig sammen”, spise mere eller mindre, bare tage på eller tabe dig. Tankemylder, ambivalens og indre uro fylder ofte ligesom spisemønsteret er i kaos.

Forløbet er til dig der har tidlige tegn på en spiseforstyrrelse, har en mild grad af spiseforstyrrelse eller er i overgangen ud af spiseforstyrrelsen.

I forløbet vil vi arbejde med dine spise-og træningsvaner, dine tanker om mad, vægt og krop, og det vil være en vekslen imellem fokus på vaner, dine følelser og hvad der er årsag til din spiseforstyrrelse.

Et forløb vil ofte være med ambivalens. På den ene side ønsket om at slippe spiseforstyrrelsen, og på den anden side længslen efter et liv uden de mange regler og tanker om mad. 

Selverkendelse, accept og forståelse er nøgleord i forløbet.

Forløbet er for dig der

  • Har tidlige tegn på forstyrret spisning / spiseforstyrrelse
  • Har en spiseforstyrrelse mild-moderat grad 
  • Lider af bulimi, overspisning, BED, restriktiv spisning
  • Er voksen og over 18 år
  • Har et BMI over 18
  • Har sygdomserkendelse
  • Er villig til at arbejde med dig selv
  • Ønsker støtte for at undgå tilbagefald
  • Vil arbejde med nye strategier/metoder i din Recovery
  • Har eller vil tage kontakt til egen læge ved mistanke om spiseforstyrrelse

 

Jeg arbejder dobbeltsporet i min behandling og indenfor feltet omkring sundhedspsykologi, diætetisk behandling og terapi, og jeg arbejder også dobbeltsporet i behandlingsforløb i samarbejde med dygtige kollegaer.

Det er altid en individuel vurdering om jeg kan tilbyde dig et forløb hos mig. Book tid til en gratis afklarende for-samtale, så tager vi en snak

Recovery forløbet

Jeg har skabt Recovery forløbet ”Sjælens sult” på baggrund af mine 17 års erfaring i egen praksis med speciale i forstyrret spisning som klinisk diætist. Jeg arbejder sideløbende som integreret psykoterapeut og yogalærer, og derfor er Recovery forløbet et helhedsorienteret forløb.  Jeg har som ung lidt af bulimi og kender fra egen krop hvor ensomt og svær rejsen ud kan være. 

I Recovery forløbet vil du arbejde på at minimere spiseforstyrrelses-symptomerne. Vi kommer til at arbejde med de bagvedliggende årsager, de udløsende faktorer og de vedligeholdende faktorer for din spiseforstyrrelse. Forløbet kan indeholde både vejledning, støtte, mentoring, kostvejledning, psykoeducation samt kropslige øvelser, meditation og naturterapi.

Du vil hos mig møde et ærligt, direkte og åbent menneske som har gået vejen selv, har mange års behandler erfaring og har flere uddannelser bag sig.

Jeg glæder mig til at følge dig på din vej fra spiseforstyrrelse til madro og et liv i frihed

Christina

Temaer vi kan komme omkring i forløbet

  • Sammenhængen mellem krop, tanker, følelser og adfærd
  • Dit spisemønster og kostvejledning
  • Afmystificering af sundhedsoverbevisninger
  • Sult og mæthed regulation
  • Sunde grænser
  • Selvkritik
  • Det splittede sind
  • Sort-hvid tænkning
  • Vægtneutral sundhed
  • Intuitiv spisning vs. mekanisk spisning
  • Identitet og selvværd
  • Skyld, skam og skyggearbejde
  • Perfektionisme
  • Sociale mediers påvirkning
  • Kropsbevidsthed og åndedrættet
 
I forløbet vil du arbejde på nye strategier og færdigheder herunder at få stabiliseret din spisning, at genskabe tillid til dig selv og din krops signaler samt normalisering af dit forhold til mad, vægt og krop. Du kommer til at arbejde med din motivation og dine værdier som drivkraft til at skabe forandring i rejsen ud af spiseforstyrrelsen.
 
Vi vil gå på opdagelse i dine vigtigheder i DIT liv, og hvilke ønsker og drømme du har for dig selv
 

Fordybelsesøvelser i forløbet

I forløbet vil du få små fordybelsesøvelser som hjemmeopgaver, som kan understøtte forløbet og skabe nye indsigter til din forandring. Det kan være opgaver lige fra; spisemønsteranalyse, sult-og mæthedsundersøgelse, mad, tanke- og følelsesdagbog med feedback, overbevisningscirklen, undersøgelse og forandring af den indre dialog (tanker), meditations-og yogaøvelser og undersøgelse af sammenhængen mellem mad og følelser.

Afklarende samtale

Du kan booke tid til en gratis 15 min. afklarende  telefonsamtale via mail: cb@christinabendix.dk eller på tlf: 28 77 48 55

Den afklarende samtale er en snak om dig og din nuværende situation, hvad du har været igennem til nu, og hvad du ønsker hjælp til. Jeg vil her vurdere og tage stilling til, om du kan komme i forløb hos mig, om jeg fornemmer, at være den rette til at hjælpe dig videre fra dit nuværende sted. 

Jeg vil give dig min ærlige vurdering og feedback.

Forløbet afholdes som fysiske sessioner i Hellerup og/eller på Stevns

 

Den første indledende session

Dit forløb hos mig starter altid med en indledende samtale/session. I sessionen fortæller du om dine oplevelser og erfaringer med din spiseforstyrrelse. Jeg vil undervejs stille dig uddybende og afklarende spørgsmål omkring din personlige historie og erfaring. Jeg optager her journal og kostanamnese.

Vi kommer i den indledende session ind på, hvor der er ubalancer i din kost, hvad du ønsker hjælp og støtte til, og vi snakker om hvilken metode og/eller retning forløbet tilrettelægges ud fra.

Samtalen er uforpligtende.

Pris kr. 1400,- 

Efter den indledende samtale kan du købe enkelte sessioner hos mig pris 1250 kr. eller du kan købe et af mine pakkeforløb og opnå rabat.

Forløb på 6 sessioner

Tid til fordybelse og indsigt

Dette forløb er en mulighed for dig, der ønsker at komme i gang med det indre arbejde i rejsen ud af madkaos, forstyrret spisning, spiseforstyrrelse. Det kan bruges som et støtteforløb i den gode overgang efter endt behandling eller som et forløb suppleret hos anden behandler. Jeg kan eks. være “din diætist” og hvis du i forvejen er i forløb hos en terapeut/psykolog.

I forløbet går vi på undersøgelse. Vi er grundige og nysgerrige på;

  • Hvad kalder din krop på?
  • Hvad er dine behov?
  • Hvordan kommer du videre herfra?
  • Hvad savner du i dit liv?

 

Afhængig af din spiseforstyrrelse, dine ønsker og de symptomer du har, besøger vi forskellige temaer undervejs i forløbet. Forløbet sammensættes altid individuelt. Du vil undervejs i forløbet blive præsenteret for hjemmeopgaver og små øvelser.

Forløbet kan afholdes som et intensivt forløb over 6-8 uger eller strække sig hen over 3-4 måneder, og kan afholdes i Hellerup, Stevns eller online

Mulighed for ratebetaling og tilskud til den diætetiske del af forløbet.

Pris kr. 7150,- (rabat på 500 kr.)

Forløb på 10 sessioner

Et dybdegående personligt forløb

Forløbet planlægges og tilrettelægges individuelt og vil indeholde elementer fra mange forskellige temaer. Jeg møder dig der hvor du er, og sammen tager vi små skridt henimod madro og indre frihed.

I forløbet vil du arbejde intenst med dit forhold til dig selv, og i små skridt vil dit forhold til dig selv blive styrket. I forløbet går vi på undersøgelse, vi er grundige og nysgerrige på:

  • Hvad kalder din krop på?
  • Hvilke forhindringer og modstand oplever du?
  • Hvad er vigtigt for dig i dit liv
  • Hvad savner du og ønsker du?

Afhængig af din spiseforstyrrelse, dine ønsker og de symptomer du har, besøger vi forskellige temaer undervejs i forløbet. Du vil undervejs i forløbet blive præsenteret for hjemmeopgaver og små øvelser.

Forløbet kan afholdes med 10 ugentlige besøg eller vi kan strække det i op til 6 måneder. Forløbet kan afholdes i Hellerup, Stevns eller online.

Du kan vælge dobbeltsessioner eller 2-3 dages retreat af 3-4 timer på Stevns kombineret med yoga/meditation/walk/talk

Mulighed for ratebetaling og tilskud.

Pris kr. 11.250,-  (spar den indledende session værdi 1400 kr.)

Book en gratis afklarende telefonsamtale

Inden vi starter et forløb, har vi en afklarende samtale over telefon på 15 min. Denne samtale er gratis. Her vil jeg høre lidt om dine konkrete udfordringer og problemstillinger, vurdere om du kan komme i forløb hos mig, og du kan stille mig spørgsmål. Samtalen er også til dig som er i tvivl om hvilket forløb der evt. vil være det rette for dig (diætistforløb eller terapiforløb)

Du kan skrive til mig på min mail cb@christinabendix.dk – og jeg vil kontakte dig for videre aftale.

Jeg glæder mig meget til at være en del af dit forløb – og følge dig til et mere frit og afslappet forhold til mad.

Yderligere info

Hvis du eller dine pårørende fornemmer, at du udviser tegn på en spiseforstyrrelse så tal med din familie og kontakt din læge som første skridt. Lægen vil her vurdere og hjælpe dig på vej med den rette behandling ifht. den sværhedsgrad, behandlingsindsats for din spiseforstyrrelse.
Du kan læse om symptomer og diagnosekriterier ICD-10 for spiseforstyrrelse hos LMS – Landsforeningen for spiseforstyrrelser.

I forløbet vil vi komme omkring de temaer, som du ønsker at arbejde med og som jeg vurderer vil gavne dit forløb. Uanset hvilket forløb du vælger, vil der være mulighed for indsigt, læring og små forandringer i realistiske skridt.

Er du i tvivl om et forløb kan du kontakte mig på min mail cb@christinabendix.dk

  • Sessioner er af 1 times varighed, dog er første indledende samtale af 75 min. varighed
  • Dit BMI er som minimum 18
  • Du er voksen over 18 år
  • Du har eller har haft kontakt til egen læge i forløbet som er “med ind over”.
  • Du har måske anden behandler ved siden af (psykolog, psykoterapeut, behandler) og ønsker at være i et diætist/mentorforløb hos mig, hvor terapien varetages et andet sted. Aftales med Christina inden forløbets opstart.
  • Forløbet er som udgangspunkt fysiske sessioner i Hellerup, på Stevns eller som telefon / videosession.

Flere sundhedsforsikringer yder helt eller delvist tilskud til et forløb hos en autoriseret klinisk diætist. Forløbet skal være lægehenvist eller lægeanbefalet. Hør dit forsikringsselskab, om du har denne mulighed. Ønsker du længerevarende forløb ud over hvad dit forsikringsselskab kan tilbyde dig, kan du supplere med egenbetaling.

Vi tilpasser forløbet afhængig af hvilken forsikringsordning du har. Der kan forekomme egenbetaling.

Sygeforsikringen Danmark yder tilskud til kliniske diætister. 2024 giver der 6 x 350 kr. årligt til forløb hos klinisk diætist

Læs mere om tilskuddet på sygeforsikring.dk

Ønsker du at fortsætte dit forløb efter du har været i det indledende “pakkeforløb” på 6 eller 10 sessioner, kan du købe sessioner hos mig i et nyt pakkeforløb. Dog ved køb af minimum 3 sessioner til 3000 kr. Her vil du få rabat 750 kr. 

Er video session bedst for dig tilbyder jeg forløb via en sikker, fortrolig og krypteret videoløsning via et norsk GDPR-omfattet videoløsning Whereby. Det er nemt og brugervenligt, ingen uvelkomne kan lytte med. Vi kan se hinanden via webcam.

Forløbet er som udgangspunkt fysiske sessioner i Hellerup i Terapihuset på Marievej 2 1 th.

Aftaler vi forløbet på Stevns i min hjemmepraksis vil du modtage nærmere info ved booking.

Vi kan også afholde forløbet over telefon eller video.

Alle forløb skal afvikles indenfor 6 måneder fra fakturadato. Jeg giver ikke penge retur.

Ved afbud bedes du melde afbud senest 48 timer før en session. Ved for sent afbud betales der for sessionen eller der trækkes et en session fra et pakkeforløb.

Meld afbud på mail: cb@christinabendix.dk

Eller send sms på 28 77 48 55

Samarbejdspartnere & henvisning

Psykoterapeut Louise Stokholm der er specialiseret behandler i spiseforstyrrelser. 

Helle Spenner – Leadershipbyheart

Psykolog Hannah Deleeuw

Ernæringsekspert og madmentor Marie Steenberger

Klinisk diætist Nadja Vienberg

Psykoterapeut Kirsten Alstrøm

Psykoterapeut Charlotte Krolykke

Hejmdal privathospital

Askovhus

*Alle er specialiseret behandlere i spiseforstyrrelser

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.