Psykoterapi forløb

Et frirum til dig

“Et frirum til dig” er et personligt tilrettelagt terapi-og samtaleforløb.

Det er vigtigt at have en at snakke med, når livet føles svært eller noget indeni fylder. Der kan være flere grunde til at starte i terapi, men fælles hos mange er følelsen af fastlåshed og at vejen videre kan være sløret. I terapiforløbet undersøger vi og bearbejder de følelser, tanker eller mønstrer der fylder i dit liv og som knytter sig til forskellige svære situationer.

Samtaleterapien tager udgangspunkt i dig; i dine værdier, ressourcer og udfordringer, og der hvor du er i livet lige nu. Er du igennem en svær tid, har du ondt i sjælen, føler du dig ikke god nok? Eller har du brug for støtte til at tackle problemer i dine relationer, job, parforhold?

Så kan terapiforløbet hjælpe dig på vej

Min tilgang er ressource orienteret, så du kan komme godt videre fra det sted, hvor du står lige nu. Terapien kan hjælpe dig til at erkende, at forstå årsag og baggrunden for din tema /udfordring.

For mig handler terapi først om fremmest om tryghed, og at finde et livsvidne som kan hjælpe en videre fra det svære sted. For mig er det vigtigt at skabe et trygt rum for dig, og at du får nye indsigter og kontakt til dine ressourcer, så du kan leve det liv, du gerne vil leve.

Derfor har jeg skabt et “frirum til dig”.

Temaer du kan arbejde med i terapien

 • Følelsesmæssig spisning og bagvedliggende årsager
 • Midtvejskvinden – kaos i livets overgangs(alder)
 • Indre uro, angst og tankemylder
 • Præstationsangst og usikkerheder
 • Lavt selvværd, perfektionisme og høj selvkritik
 • Sorgbearbejdning og empty neest syndrom
 • Skyggearbejde og skam
 • Parforholdsudfordringer ”alene i parterapi”
 • Relationelle problemer
 • Personlig udvikling og støtte til forandringer
 • Mål, behov og bevidstgørelse af livsværdier

Jeg har 17 års erfaring specialiseret i forstyrret spisning, overspisning og milde-moderate grader af spiseforstyrrelser, og har hjulpet mange mennesker med at slutte fred med dem selv, mad og krop.  Forløbet kan være relevant for dig, hvis tanker om mad og overspisninger fylder for meget, og du ønsker en mere terapeutisk tilgang til dine udfordringer omkring ”mad”. Forløbet kan kombineres med diætetisk vejledning.

Samtaleterapi & psykoterapi

Jeg arbejder helhedsorienteret med krop, sind og følelser som integreret og certificeret psykoterapeut, autoriseret klinisk diætist og certificeret yogalærer. Jeg har mange års samtaleerfaring fra egen praksis i KBH og Syd Stevns.

Jeg arbejder kognitivt, psykoanalytisk, kropsligt og sanseligt.

For at skabe de bedste forudsætninger i et terapiforløb, arbejder jeg ud fra flere metoder og retninger herunder psykoterapi, NLP, Sandplay terapi, eksistentiel terapi, kognitiv terapi, gestaltterapi og familieterapi og yogafilosofi.

I forløbet kan der inddrages evidensbaseret ernæringslære og diætetisk behandling, hvis dette med fordel kan kombineres, ligesom yoga, meditation, åndedrætsøvelser og walk and talk kan indgå i forløbet ved aftale. 

Et forløb kan bestå af

 • Samtaleterapi
 • Sandplay terapi
 • Psykoeducation (samt evt. ernæringseducation)
 • Walk and talk
 • Meditation, åndedrætsøvelser
 • Yogaøvelser
 • Hjemmeopgaver
 • Vejledning og nyttige råd

I terapien tager jeg udgangspunkt i samtaleterapien og kan inddrage Sandplay terapi som en del af terapien.
Jeg er under løbende supervision hos psykoterapeut Helle Spenner

Sandplay terapi

Er en kreativ og udforskende terapiform. Sandplay er et praktisk oplevelsesorienteret redskab og en psykoanalytisk metode, som kan danne bro fra det ubevidste til det bevidste. 

Terapien kan være særligt nyttigt for dig, som kan have svært ved at sætte ord på dine følelser eller oplevelser. Det er en effektiv metode til dit ubevidste landskab, og igennem sand og symbolerne at kunne udtrykke dig og få kontakt til flere lag og dele af dig.

I terapien bruger jeg figurer, symboler, sand, en sandkasse og evt. vand, og tilsammen stimulerer det bl.a. den taktile sans og din evne til at kunne symbolisere. 

I sandkassen skabes der scener fra dit ydre eller indre liv, Jeg hjælper dig med at omsætte dine symboler og billeder til indsigt og forståelse.

Sandplay kan med fordel indgå som en del i et selvudviklingsforløb.

Hvor afholdes Sandplay

Sandplay afholdes i min hjemmepraksis på Stevns i det lille terapihus.

“En invitation til dig om at gå på opdagelse, genfinde kontakten  og måske genopdage glemte sider”

Christina

Den første indledende session

Dit forløb starter altid med en indledende samtale/session som varer 90 minutter. I sessionen fortæller du uddybende om dine oplevelser og erfaringer. Jeg vil undervejs stille dig uddybende og afklarende spørgsmål omkring din personlige historie. 

Vi kommer i den indledende session ind på hvad du ønsker hjælp og støtte til, og vi snakker om hvilken metode og retning forløbet tilrettelægges ud fra. Samtalen er også en visiterende samtale.

Samtalen er uforpligtende.

Pris kr. 1400,- 

Efter den indledende samtale kan du købe enkelte terapisessioner hos mig til 1150 kr. eller du kan købe et terapiforløb på 8 sessioner og opnå 700 kr. i rabat ved den første indledende samtale.

Terapiforløb på 8 sessioner

Et dybdegående og længerevarende terapi-og samtaleforløb med fokus på et specifikt tema /problem. Forløbet kan også være som en del af en videre selvudviklings praksis.

Forløbet planlægges individuelt så det passer til dig og i et mix af eks. samtaler, walk/talk, Sandplay terapi, meditation og yogaøvelser. Vi finder en vej at gå som justeres ved behov.

I forløbet får du tilpassede små opgaver og øvelser som du kan bruge derhjemme. Det kan være opgaver som at skrive dagbogsnoter, gå på opdagelse i dine tankemønstrer eller konkrete øvelser til at selvberoligelse eks. meditation eller støttende hverdagsrutiner.

Forløbet kan afholdes med 8 ugentlige besøg eller vi kan strække det i op til 6 måneder. Forløbet kan afholdes i Hellerup, Stevns eller kombineret begge steder. Du kan vælge dobbeltsessioner eller fordelt på 2-3 selvomsorgsfulde dagsretreat af 3-4 timer på Stevns kombineret med yoga/meditation/walk/talk.

Hver session er af cirka 75 minutters varighed

Pris kr. 8.750,- Mulighed for ratebetaling uden gebyr

Jeg anbefaler at et terapeutisk forløb strækker sig over længere tid, og med max. 2-3 ugers mellemrum/interval afhængig af det tema du kommer med. Altid individuel vurdering.

Book en gratis afklarende telefonsamtale

Inden vi starter et forløb, har vi en afklarende samtale over telefon på 15 min. Denne samtale er gratis. Her vil jeg høre lidt om dine konkrete udfordringer og problemstillinger, vurdere om du kan komme i forløb hos mig, og du kan stille mig spørgsmål. Samtalen er også til dig som er i tvivl om hvilket forløb der evt. vil være det rette for dig (diætistforløb eller terapiforløb)

Du kan skrive til mig på min mail cb@christinabendix.dk – og jeg vil kontakte dig for videre aftale.

Jeg glæder mig meget til at være en del af dit forløb – og følge dig til et mere frit og afslappet forhold til mad.

Yderligere info

Jeg har valgt at have klinik to steder. Jeg kan tilbyde samtaler i Hellerup, hvor jeg er en del af et terapifælleskab på Marievej lige ned til Øresund. Jeg har også en hjemmeklinik i mit ”Lille terapihus” på Syd Stevns, hvor vi kan kombinere samtalerne med walk`n talk ved Stevns klint og arbejde med Sandplay terapi.

Begge steder er der gratis parkering.

Vilkår og det praktiske

 • Jeg tager ikke klienter ind som jeg kender personligt 
 • Mine forløb er for raske voksne over 18 år
 • Jeg kan ikke indberette terapisamtaler til Sygesikringen Danmark. Du kan heller ikke benytte sundhedsforsikring til terapiforløb.
 • Forløbet er som udgangspunkt fysiske sessioner i Hellerup, på Stevns eller som telefon eller videosession.

Afvikling af forløb og afbudspolitik

Alle forløb skal afvikles indenfor 6 måneder fra fakturadato. Jeg giver ikke penge retur.

Ved afbud bedes du melde afbud senest 48 timer før en session. Ved for sent afbud betales der for sessionen eller der trækkes et en session fra et pakkeforløb.

Meld afbud på mail: cb@christinabendix.dk

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.