Elsk dig selv ♡ Fra offer til kriger?

fraoffertilkriger

Har du haft perioder i dit liv, hvor du har følt dig “nøgen” ja nærmest hudløs? Hvor tæppet blev revet væk under dig, og du fuldstændig røg ud af din tryghedszone?

Jeg er ved at gøre lidt status her før min sommerferie. Status over min virksomhed – og status i mit personlige liv. Et par gange om året stopper jeg op, gør status over hvor jeg har været, hvor jeg gerne vil hen – og VIGTIGST:

HVOR ER JEG NU.

2015 har indtil nu været året, hvor jeg har afprøvet at STÅ VED MIG SELV eller sagt med andre ord; Prøvet af om jeg i svære perioder kan blive hjemme i mig selv. Det kan lyde ret banalt – men for en “tidligere pleaser som jeg” så kan det altså være rigtig svært til tider.

Status er: at jeg er blevet bedre.

Især bedre til at forstå mig selv, spotte mig selv når jeg dumper i vandet og bedre til at tilgive mig selv. Og jeg er blevet bedre til at give udtryk for mine følelser – og det gør, at jeg ikke mere lukker ned for mig selv når livet bliver svært.

I min virksomhed er der også virkelig sket et ryk.  Jeg har fået lavet min nye hjemmeside med stort fokus på ærlighed og autenticitet. En hjemmeside der tydeligt fortæller hvad jeg står for og hvad jeg arbejder med. Nye forløb er født, mit første online produkt er jeg ved at udvikle, jeg har udviklet og afholdt 2 live foredrag og sat mit årlige mentorforløb i søen.

Min virksomhed afspejler nok aller mest hvor jeg er idag. For jeg er blevet tydelig – og jeg tør idag sige ægte ja og ægte nej til opgaver som ikke føles rigtigt. Det har i den grad krævet en masse mod at komme der til – og ja en masse benarbejde at blive så “ærlig og tydelig”. (min indre pleaser er derfor blevet voldsomt udfordret)

Lidt forhistorie herunder.

 

Elsk dig selv – det starter hos DIG

elsk dig selvI januar 2013 startede jeg på NLP uddannelse (nlp praktitioner, terapi og kommunikation) – og det gjorde afgjort, at jeg ikke mere kunne gøre som jeg plejede at gøre. Dvs. jeg forsøgte skam at slippe afsted med det, men under min uddannelse på Møn blev jeg ”tvunget til” at stå face 2 face med mig selv, mine skygger og mine blinde vinkler

– ja dernede kom jeg ud på kanten og “facede mit shit..”

Det var også på Møn jeg tog afsked. Sagde farvel, og jeg lærte nok den vigtigste lektie;

At sige ja til kærligheden og sige ja til hele mig. Jeg lærte at sige “lidt mere ja” til de sider af mig selv, som jeg i mange år forsøgte at lade som om, jeg ikke var…

“Elsk dig selv” blev virkelig en sætning der satte sig fat…

Jeg er blevet bedre til at lytte og mærke

Når vi står i livet sårbare og nøgne – så kan der ske noget magisk, hvis vi tør gå med det. Lade det der kommer komme – og lytte til de budskaber der er i det.

Jeg er blevet bedre til at LYTTE efter mig selv, og jeg er blevet bedre til at være i det ubehagelige.. ja faktisk også blevet langt bedre til at være i det rigtig dejlige…

Hvis du tillader dig selv at være HELE DIG, så må du engang imellem igennem ubehagelige følelser som vrede, sorg, angst, frygte, ensomhed og du må erkende, at du nok som menneske indeholder ALT. Dvs. også DU har sider, som du måske forsøger eller har forsøgt som jeg, at undertrykke.. .gemme væk.

Måske skal du også tillade dig selv, at HAVE DET GODT OG DEJLIGT.

Tage lidt mere imod.. og læne dig ind i det rare.

 

At komme hjem – i dig 

Mange af de klienter jeg følger idag, er i gang med at lære at komme hjem.

Komme hjem i sig selv, hvor de tør mærke sig selv.

Jeg oplever også at mange er i en form for krig. Mod sig selv (og dem jeg følger i forløb er også i krig mod maden). Maden bliver både en ven og en fjende. På samme måde som jeg selv oplevede dengang jeg havde en spiseforstyrrelse. Det bliver en selv saboterende krig, hvor maden bliver brugt til at dulme.

Hvor maden bliver brugt som en løsning.

Mange af os kender jo godt til “elsk dig selv – og du kan elske andre” – men det er jo ofte lidt nemmere sagt end gjort ikke sandt?

For sætningen “elsk dig selv” lyder jo egentlig meget nem – men at elske sig selv handler om ens selvværd, altså troen på, at man er god nok, som man er. Og har du, som jeg, måske brugt mange år på at fortælle dig selv, at du ikke er god nok – ja så tager det altid tid at ændre dette.

Dem jeg følger via mine forløb, er GODT i gang med at lære at give slip, åbne op for hjertet, de arbejder med sætningen “elsk dig selv”og de lærer at skelne imellem deres indre kriger og indre offer.

 

Elsk dig selv – er du offer eller kriger ?

At være et offer betyder, at være tilskuer til sit liv.

Hvor man kommer med alle mulige undskyldninger og forklaringer.
Jeg kalder det ”forklar-mig-r*v-undskyldninger”.

Der hvor du fanger dig selv i at snakke, snakke og snakke, men hvor du ikke får gjort en disse ved noget af det.

Hvor du skubber ansvaret væk, og bilder dig ind, at du ikke har noget valg.

Når vi lever sådan så bliver livet trist, mørkt og meget begrænset. Vi bliver fordømmende og bilder os ind, at det er ALLE DE ANDRE den er gal med – alle de andre der skal forandre sig.

Omvendt kan det også være ”rart” at have den tro – at det er alle de andre.

For det fritager jo dig for, at tage action. Og det kan jo også være rart. At være offer giver også enorm mængde opmærksomhed.

Det oplevede jeg i hvert fald. Det kan være en måde hvorpå du opnår kærlig opmærksomhed. For mig var det en ”rolle” jeg ubevidst spillede. Jeg var altså ikke helt klar over hvad det egentlig var jeg gjorde. For det var et mønster jeg havde gjort i mange år.

I dag ved jeg, at når jeg spiller offer – så er det fordi jeg har BRUG for noget. Det kan opmærksomhed, tryghed, kærlighed, omsorg, trøst m.m.

…..at være offer kan have mange positive sider.. Problemet er bare – at dine problemer sjældent bliver sådan ”rigtig løst”.. For du fralægger dig ansvaret.

 

KRIGEREN er omvendt fuld af energi.

HOS krigeren er der overensstemmelse mellem det du:
Gør
Siger
Tænker.

Krigeren tager ansvar og krigeren sætter handling på, og krigeren finder udveje og krigeren forsøger igen.
Krigeren TØR konfrontere og tage fat om problemerne
Krigeren vælger også de kampe hun ved kan kæmpe og ja tror på hun kan vinde..
Ja krigeren er stærk og gør noget….

 

følg dit hjerteVil du kæmpe kampen for DIG?

Du kan måske tænke over, om du vil begynde at kæmpe kampen for dig.. Om du vil “gå i krig for dine værdier”, sætte handling på, gøre det der skal gøres, så du kan komme tættere på det som du længes efter.

Ikke mindst, så du kan være din egen absolut bedste ven..

 

Jeg mener bestemt, at der er plads til både dit offer og din kriger.

At give begge sider plads kan give luft og accept. På den måde er du BEVIDST, og derved kan du også VÆLGE.

Giv eksempel dit offer omsorg når hun/han dukker op, spørg hvad hun/han vil. Vær tilgivende overfor dig selv – og medfølende de dage hvor det er særligt svært og selvmedlidenheden måske er stor.

Det er HELT almindeligt – og det er menneskeligt. Forsøg om DU kan give DIG SELV netop det, som du har brug for, – hvis ikke så sig det højt.

 

At være sårbar er også at være stærk

Åbn dit hjerte og lad andre forsøge om de kan hjælpe dig. Også selvom du måske som jeg, syntes det er svært at bede om hjælp. AT vise sårbarhed er i min verden at vise styrke. Og ja her kan du så invitere krigeren indenfor. En klog kriger tør godt opgive den krig som han på forhånd ved, han ikke kan vinde. Erkend at du IKKE KAN ALT – i min verden er det faktisk at vise tegn på styrke.

At være sårbar er IKKE det samme som at være et offer.

Tværtimod. At turde erkende at du ikke kan det hele er en kæmpe styrke – og jeg selv oplever faktisk gang på gang hvor meget andre er villige til at hjælpe, når bare jeg beder om hjælp.

Prøv det næste gang.. næste gang hvor du har brug for måske lidt ekstra opmærksomhed, eller hvor du har brug for at sætte en grænse…

GØR DET.

Prøv at spring ud fra 10 meter vippen og gør måske det modsatte af hvad du normalt ville gøre…. (og YES det vil få dit hjerte til at banke lidt ekstra).. men ved du hvad..

Så kan du skisme mærke, at du LEVER.

Det er efter min bog opskriften på “elsk dig selv”.. at du TAGER DET DU HAR BRUG, at du står op for dig og dit behov… at du tager dig af dig

 

Elsk dig selv ♡  

Kærligst,

Christina Bendix, mentor & diætist

christinabendixfrihed

Ønsker du at komme i personligt forløb hos Christina Bendix – læs HER

PS.

Jeg kan varmt anbefale dig, at læse denne fantastisk bog af psykolog Kisser Paludan: http://paludanempower.dk/boost-dit-selvvaerd/

 

 

 

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.