Min telefon stoppede med at ringe

Back in the “old days”

Jeg havde i maj 2018 12 års jubilæum som klinisk diætist.
Jeg mindes tilbage til starten af min karriere, hvor jeg som grøn diætist var ude i mange virksomheder, jeg afholdt kostforedrag og havde mange slankeforløb for medarbejderne.

De samtaler og foredrag handlede mest om, HVAD man kunne gøre for at få en sundere livsstil og vægttab, og mine forløb på min klinik var også målrettet primært kostvejledning, vægttab og vejen til en sundere livsstil.

SUND livsstil var (og er) EFTERTRAGTET

Jeg blev dengang anset som ernæringsekspert, og blev hyppigt brugt i diverse dameblade, til et utal af artikler omkring sund livsstil og vægttab (ovenstående billede er fra et hav af de artikler jeg har medvirket i). 

 

Lyngby Kostklinik & Q’s diætist

Min virksomhed hed dengang ”Lyngby Kostklinik”, og jeg var Q´s faste diætist, med egen klumme i bladet.
Jeg var ernæringseksperten der fulgte klienter i store vægttabsforløb, lavede hundredevis af kostplaner, skrev artikler om sundhed, balance, vægttab m.m.

DER VAR RUN PÅ
– og jeg var diætisten i Lyngby, der kunne noget med vægttab.

Selv dengang jeg vil dog sige, at jeg arbejdede lidt mere holistisk end nogle af mine andre kollegaer. Med mine mange års erfaring som spiseforstyrret, og de mange år jeg har i rygsækken ifht. vægttabsprocesser, så var min tilgang at det med vægttab IKKE handlede om, at man skulle tage sig sammen.

 

Personlig branding
– glansbilledet krakelerede lidt..

Som tiden gik ændrede jeg mit fokus, jeg fik mere erfaring og i takt med at personlig branding blev ”på mode” ja så hoppede jeg også med på den bølge.

I 2010 delte jeg både i dameblade og på DR4 min personlige historie om et liv med spiseforstyrrelsen bulimi, og hvordan mit eget forhold til mad, vægt og krop havde været MEGET anstrengt/sygt i over et årti.

På en måde vil jeg sige, at mit ellers ret “perfekte diætist image” krakelerede lidt..

Det var med fuldt overlæg, for jeg oplevede, at jeg ikke helt kunne genkende mig selv i den rolle, jeg selv havde været med til at tegne, og at det samtidig var med til at fastholde mig et gammelt “rigtig og forkert” mønster.

 

Det blev starten på et kæmpe U-turn i min forretning

Jeg mærkede mere og mere, at jeg var kørt træt i kostvejledningssamtaler, ligeledes kunne jeg også opleve hos nogle klienter, at de på en måde ville performe godt, når de kom til samtaler, og “var det ikke gået godt, ja så var det lidt pinligt at træde på vægten”.

Jeg begyndte at undersøge i mig selv, hvorfor det egentlig var sådan, og oplevede tydeligt, at jeg også var bidrager til dette.

Mange havde en oplevede af, at jeg var “sådan en der havde STYR PÅ DET” og det var jo på ingen måde sandt. Hele min historie vidner jo om det modsatte – men dengang var det få, der kendte til min fortid som spiseforstyrret.

 

Uddannelse i menneskets model af verdenen 
(Følelser, tanker, adfærd og sanser)

Jeg startede på NLP-praktitioner uddannelse i 2013, og det blev positiv foder til at ændre mine forløb i årene efter, og bl.a. blev SLUT FRED MED MAD konceptet født slut fred med mad

På mange måder kan man vist godt sige, at moden skiftede
– også i min branche, og jeg selv landede mere og mere i at have MIG SELV med på arbejdet.

 

SPORSKIFTE
– nej tak til artikler og TV-programmer om vægttab

Et sporskifte var i gang, og jeg holdt fast. Flere gange måtte jeg takke PÆNT NEJ TAK til at medvirke i artikler om vægttab, sundhed og kostråd, ligeledes takkede jeg nej til en del TV-program muligheder.
Jeg var mættet i min “ernæringsekspert” rolle.

På et tidspunkt stoppede min telefon med at ringe.

Det sporskifte kostede mig min “ekspert-status i bladene”, og jeg blev også fyret for Q-magasine. Brevkassen fik nye eksperter, og nye ernæringseksperter fik spalteplads.

Siden da har sporskiftet været i gang.

Det har ærligt været usikkert til tider, og mit ego har da også bekymret sig over, at jeg ikke har fået taletid i de kendte kulørte blade… MEN jeg forstår det, og jeg forstår også, at jeg faktisk har haft brug for tid til at nyorientere mig, og redefinere min fagidentitet.

 

HVEM ER JEG SÅ….?

For hvis jeg nu ikke mere ville være ernæringsekspert, og jeg heller ikke var terapeut, hvad og hvem var jeg så egentlig??

I noget tid var jeg ærligt forvirret, men endte med at ”døbe min nye fagtitel” som mentor, diætist og kommende psykoterapeut.

Et sted indimellem der har jeg fundet mig i nu flere år, men det helt nye er, at jeg i 2019 åbner op for flere terapisessioner hos mig i Lyngby. Det er virkelig STORT på alle måder.

Jeg har mine gruppeforløb for voksne kvinder, et onlineforløb og 1.1 sessioner i Lyngby og via telefon.

Det er i dag klienter der primært kommer i forløb for enten overspisning (og ja ønske om vægttab, men som har erkendt at eks. overspisningen først må håndteres – og ikke omvendt) Udover overspisning, så er mange af mine klienter unge, der går i forløb for deres spiseforstyrrelse, lave selvværd og perfektionisme.

Jeg er kommet tættere på min drøm

En drøm jeg havde for over 20 år siden, er kommet tættere og tættere på… En drøm der blev født i et lille lokale, da jeg anonymt, usikker og skamfuld opsøgte CMS (centrum for mennesker med spiseforstyrrelser).

>>> Hele historien kan du høre til min kommende foredrag jeg holder i Århus 17. januar 2019. Dato for nyt foredrag i København kommer snart.

 

Terapeuten i mig er vækket

Som sagt er jeg begyndt, at have terapi-sessioner med øve-klienter, og jeg må sige, at jeg befinder mig VIRKELIG godt i terapeutrollen.

Hvad fremtiden bringer vides jo aldrig med sikkerhed, men jeg ved, hvad jeg drømmer om, og det summer så stille, og tager form som det skal.

Psykoterapeut & diætist med speciale i spiseforstyrrelser, det er hvad der bl.a. kommer til at stå på mit visitkort en dag.

Jeg glæder mig over, at kunne dele min rejse med dig, og vil glæde mig til at dele en masse nye spændende ting med dig i fremtiden.

 

 

 

FOREDRAG 17. januar i Århus (ny dato i KBH kommer snart)

…..OG nu hvor vi snakker fremtid, så har jeg besluttet, at jeg IGEN vil til at holde foredrag. Jeg har netop booket et skønt lokale i Århus, og jeg har netop åbnet op for billetsalget.

Foredraget hedder:
“Perfekt udenpå, ulykkelig indeni”

Det bliver et personligt foredrag med udgangspunkt i min egen historie og vejen ud af en spiseforstyrrelse, og hvordan livet med ”den perfekte maske” førte til selvskade (via maden), ensomhed og følelsen af utilstrækkelighed.

Jeg ønsker at være med til at bryde tabuet omkring spiseforstyrrelser, og denne aften bliver til dig der oplever, at dine tanker om mad om mad, krop og vægt fylder ALT for meget, til dig der har haft eller har en spiseforstyrrelse, og til dig der er pårørende.

Læs mere om foredraget lige HER

Du må også hjertens gerne dele mit skriv med andre, som måske kunne have gavn og glæde af mit foredrag.

 

Tak for at du læste med helt hertil:-)
Kærligst,
Christina

 

 

 

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.