Det ER muligt at få et godt, sundt og afbalanceret forhold til mad.
Det ER muligt at stoppe med at gå på kur og leve med et utal af regler for hvad du må og ikke
Det ER muligt.
også for dig….
Men du må træffe et valg.
Et valg om at stoppe med at kæmpe imod dig selv, og i stedet starte med at samarbejde med dig selv.
Du må stoppe op, så du kan få kontakt til dig selv.
Så du kan mærke efter.
Godt efter.
Være og leve i din virkelighed
Leve og være tilstede med det som ER i dit liv
Lige nu
Det er først når vi får stoppet op, og givet os selv tid til at genfinde den kontakt til os selv, at vi kan træffe de gode sunde valg for os selv… sætte de sunde grænser… overfor dig selv, overfor andre, og ja også i forhold til maden.
Det kræver et sporskift – en mental omstilling
En klient sagde forleden:
“Jeg ønsker virkelig at spise normalt, og ikke købe for meget af alt muligt, men inden jeg ser mig om, får jeg købt noget alligevel, og spiser det så hurtigt, at jeg ikke engang smager på det. Jeg kaster der nærmest ned”.
Skyldfølelse og at slå sig selv oveni hovedet, fylder hos mange af mine klienter. Selvbebrejdelser og selvnedgøring.
Bare det at skulle snakke om sin overvægt, og snakke om overspisningerne føles meget grænseoverskridende og pinligt, og mange bliver utrolig berørte over, at dele deres ofte hemmelige forhold til maden.
Men det er nødvendigt at få snakket om det som fylder
Det som du måske gemmer på
Går alene med
Alle har brug for at snakke om det svære, det som fylder, det som gør ondt.
Men i stedet for det, kan det blive et gemmested, at søge op i tankerne om maden, et ofte meget ensomt sted for de fleste.
Nogle oplever, at de spiser “helt normalt” det meste af dagen, og at overspisninger finder sted, når de er alene, eller når børnene er puttet om aftenen. Andre deler, at det fylder jævnt over hele dagen, mens andre køber ind til en overspisning, og spiser det købte i smug.
Ja hver person har sit eget mønster. Dog er der rigtig mange situationer, følelser og tanker som mange vil kunne genkende sig i, og særligt den spejling er helt UNIK i mit gruppeforløb.
Et spisemønster der ofte er i kaos, og sort/hvid tankegangen der fylder og styrer, følelser af skyld og skam der er blevet en følgesvend i hverdagen… ja det er blot nogle af de temaer der bliver delt i gruppen.
At arbejde på at forstå sit mønster og forhold til maden, er som at bryde igennem en mur af forsvar.
Et forsvar der er der af grund, og som har en fin intention.
Mange har bl.a. søgt tilflugt i hovedet, og lukket af for kroppen.
En forsvarsmekanisme som er et forsøg på, at hjælpe imod det følelsesmæssige kaos, der ofte ligger til grund for det kaotiske spisemønster.
Et stort tema er også sunde grænser, og at lære sund grænsesætning. Det indebærer at kunne mærke sine egne behov, tage disse behov alvorligt og handle på dem – både psykisk, socialt og fysisk.
Bevidst / ubevidst
Nogle af mine klienter er bevidste om deres adfærd, mens andre slet ikke opdager det selv, og ikke kan forstå hvorfor de eks. tager på. Andre har ikke erkendt, at forholdet til maden er blevet til en madafhængighed og en spiseforstyrrelse… de hænger stadig fast i overbevisningen om, at det kun handler om viljestyrke og ændring af vaner.
Men når maden fylder SÅ meget i ens hverdag, som den gør hos mange af mine klienter, ja så er der ofte meget mere på spil.
Det er blevet til en strategi = copingmekanisme / overlevelsesstrategi
>>> En måde at leve sit liv på, som med tiden har hægtet sig op på ens identitet.
En klient sagde eks. forleden, at når hun overspiste, fik hun en umiddelbar RO. Vi snakkede lidt om tilstanden inden spisningen, og meget ofte, var hun i løbet af dagen både stresset og lidt urolig. Sådan lidt overloadet var hendes udtryk. Eks. kunne en konflikt på arbejdet være udløseren for en overspisning på vej hjem i bilen senere.
Maden der bliver brugt bevidst/ubevidst som en måde at håndtere de svære følelser på.
Utrolig mange af mine klienter føler sig fanget i den onde spiral, og de ønsker mere end noget andet at få opbygget et naturligt spisemønster, og genvinde tillid til kroppen – dvs. at genvinde tillid til sig selv. AT kunne håndtere at være i svære situationer eller følelser UDEN at flygte væk fra dem.
>> Der er ALTID en grund til, at forholdet til mad er blevet svært, og det handler ALDRIG om, bare at skulle tage sig sammen.
Næsten alle mine klienter fortæller mig, at tage dig sammen-tanken herunder restriktioner og forbud ifht. maden bliver en glidebane, og en døråbner til rigtig meget skidt.
Den onde spiral som 9/10 af mine klienter genkender.
Enten at være i slankefokus eller også det stik modsatte. Der hvor der intet fokus er. Ind og ud… op og ned i vægt. Træning eller ingen træning. Sundt eller usundt. Alt eller intet.
Sult der hos mange bliver associeret med at være i kontrol, og at det føles succesfuldt at være sulten… Sult der er lig med, så taber jeg mig..
En anden klient sagde forleden:
“Men sult føles utrygt, ubehageligt. Jeg bryder mig ikke om den følelse… Jeg forsøger faktisk helt at undgå den, så derfor spiser jeg nærmest hele dagen”.
Det er anstrengende og hårdt at leve på den måde.
Som at være i kamp hele tiden
Mod kroppens naturlige processer
Mod lysten til maden
Mod alle de mange fristelser
Hele tiden at skulle bekæmpe ubehaget eller lysten.
Du fortjener at leve på en anden måde, og jeg hjælper dig gerne på vej.
Helt enkelt hjælper jeg mine klienter igennem forløb med lytte indad, til at erkende og herefter at handle i overensstemmelse på deres værdier
= hvad der er både er vigtigt og føles rigtigt for en selv.
Det kræver villighed, parat og mod, og jeg oplever at både paratheden, modet og særligt TROEN bliver stærkere og stærkere som processen skrider frem. Det er SÅ skønt at se, når håbet finder sin vej frem, og mine klienter er lykkedes med at foretage den mentale omstilling.
Der hvor overbevisningerne pludselig har ændret sig, og historien om en selv har ændret sig.
Gruppeforløb 2021 – kom på ventelisten send mig en mail
Et forløb hvor vi er sammen over 8 måneder.
En tæt lille gruppe på max. 5 deltagere – fordi der skal være tid og rum til fordybelse, og til at nørde ind i årsag og sammenhæng omkring mad, følelser, tanker, krop og vaner.
Vi arbejder fokuseret på, hvad der skal til for dig i dit liv, så du i stedet for kamp kan begynde at samarbejde med dig selv og din krop, og helt naturligt få et GODT forhold til maden igen.
>>>> Du kan læse om forløbet her
Onlineforløb 2021 – kom på ventelisten
Har du spørgsmål er du MEGET velkommen til at kontakte mig på cb@christinabendix.dk
Jeg tilbyder altid en afklarende telefonsamtale, hvis du er tvivl om hvilket forløb der er et match til dig
Kærligst,
Christina