Fra selvkritik til selvkærlighed

2015 har været på mange måder et fantastisk år. Det har været et år med en blanding af både usikkerhed og tvivl – og på den anden side følelsen af at være en kriger der både er stærk og modig. Et år hvor jeg har åbnet mit hjerte modigt op, hvor jeg har gået en tur op på 10 meter vippen flere gange – og hoppet.

Et år hvor jeg i den grad har MÆRKET livet og LEVET livet – som livet nu engang er, nemlig en blanding af både lys og mørke.

2015 får overskriften: fra selvkritik til selvkærlighed.

Jeg har lært MEGET om kærlighed i dette år… og jeg vil gerne dele lidt med dig..????

mogcI starten af 2015 flyttede jeg sammen med min kæreste Michael, et menneske der i den grad har rusket op i Frk. Bendix. Med Michael i mit liv har jeg lært kærlighedens sprog, jeg har lært at ”turde kærligheden”, og at jeg kan elske en anden uden at miste mig selv.

Jeg lærer i små skridt næsten dagligt, hvordan jeg roligt kan åbne mit hjerte mere op og tage imod kærligheden.

Det er ikke altid let det der med kærligheden, og mit eget tema handler om, at læne mig ind i kærligheden også når det er pisse svært, når den anden skuffer eller ikke lige gør som jeg vil.. (smiler af min indre dronning)

At læne sig ind i kærligheden er for mig at turde BLIVE i kærligheden, også når der er modstand og det er svært. Holde mit hjertet åbent – istedet for at fryse til is. Fortælle min elskede at han skal holde om mig, istedet for at vende mig om og lukke i.

At holde hjertet åbent er mit 2015 tema (ja faktisk mit LIVSTEMA) og jeg tager det kærligt med ind i 2016, for jeg er stadig i gang med at øve mig.

Kærlighed for mig er at sætte fri – og have modet til at leve frit i et forhold. Hvor tryghed og frihed går hånd i hånd. Hvor jeg tør være mig lige som jeg er..

Sådan har jeg bare ikke altid haft det – for jeg har i den grad kæmpet mod mig selv, og har ikke været særlig god til at være ”mig”. Derfor jagtede jeg også kærlighed i alt – også i materielle ting. Jeg jagtede det udenfor mig selv, og havde ærligt svært ved at modtage kærlighed. Svært ved at vise sårbarhed og blidhed.

For hvordan kan vi modtage og mærke kærlighed fra andre, hvis vi ikke kan mærke os selv og vores egen kærlighed? For mig var det ihvertfald nærmest umuligt – enten elskede jeg alt for meget – eller også var jeg kold og lukkede i. Jeg gik ind og ud af kærligheden konstant.

Så for nogle år siden fik jeg nok af mig selv. Nok af at være så pisse kold eller varm.. Nok af at jeg konstant var enten eller, og min mission blev at finde ind til mit eget kærlige sted derinde i mig, et sted i mig som kun være MIT, og hvor jeg altid kunne vende hjem.

Det er en svær rejse, og jeg går stadig ind og ud til tider.. mange års fastelåste vaner og tunge følelser giver ikke så let slip. Men det er i gang…i små skridt…

 

Uden maske og uden drama..

Maskebal og drama – dem der kender mig ved, at det er jeg super god til. Det meste af mit liv har jeg båret en maske af smil, overskud, positivisme – men dem der er kommet helt tæt på ved, at sådan er jeg langt fra altid. Bag masken har boet en pige der stiller ekstreme høje krav til sig selv, som ryger ned i nogle sorte huller til tider, som ikke helt kan finde grænsen og i den grad har haft svært ved at stå ved mig selv. Jeg har været og ja er stadig til tider min egen værste kritikker – jeg har en hård indre dommer som konstant skal tøjles.

Derfor købte jeg nogle nye briller for nogle år tilbage. Derfor sagde jeg modigt JA til at starte på NLP-uddannelse, JA til et arketype-kursus.. Det blev mine symboler på, at jeg ville se på min model af verdenen på en anden måde.. jeg ville tage røgsløret af og være i livet som det nu engang er. Være i mig selv som jeg er, og forsøge at blive mere kærlig – især overfor mig selv.

GRINER mens jeg skriver, for masken har jeg smidt, men dramaerne kommer jeg skisme til at alliere mig med til tider.. Min indre dronning får frit løb til tider, også kommer alle mine indre arketyper op, og bokser og danser med og mod hinanden.

 

Det er noget underholdende kan du tro, og til tider et frygteligt kaos indtil jeg igen lander på mine ben og siger:

citatselvkritiktilselvkærlighed”Så Christina Bendix, så stopper du dit drama. Sig dog for pokker hvad du føler”..

Og ved du ved?…. lige der når jeg så gør det – så løsner det hele sig op. Problemerne forsvinder ikke nødvendigvis – men det bliver nemmere at være med mig selv… Uden drama og alt det der..

Når jeg sætter ord på hvad jeg ægte føler, så åbner mit hjerte sig altid op.. som en gammel tung dør..

Jeg deler dette lille skriv med dig, fordi jeg ELSKER at de fleste af os mennesker på mange måder er ret så ens.
På mange måder bokser vi med genkendelige teamer og vi deler alle længslen efter kærlighed, et liv hvor vi tør være os selv og have nogle i vores liv som vi kan dele livet med.

Og mange af os længes nok efter at finde hjem i os selv, så vi mere rent kan være i kærlige relationer til andre, uden bullsh*t, maske og drama. Hvor vi bare tør være os selv – lige som vi er.

Jeg ønsker dig et fantastisk, smuk og kærligt nytår..Må 2016 være DIT år, hvor du finder ind til at være en kærlig ven overfor dig selv


underskriftcb

PS.

Jeg starter i 2016 nye forløb op.

Gruppeforløb i Lyngby “Slut fred med dit forhold til mad – og find vejen til dit naturlige vægttab” – læs HER

Onlineforløb (hold 2) 2016: Vejen til et kærligt og varigt vægttab” – læs HER

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.