Gentager du ofte dit mønster?

overspiserduHvilken historie fortæller du om dig selv?

Jeg tror på, at vi alle har oplevelser og erfaringer med os i rygsækken, som vi ønsker at glemme og lægge låg på. Mange bryder sig ikke om at fortælle deres kropshistorie og/eller madhistorie, for ofte vidner historien om en lang rejse, hvor følelser som skyld, skam og indre selvkritik har været en trist ledsager.

Og hvem pokker har lyst til at fortælle den historie? Nej vel.. vi vil hellere fortælle om alt det gode, sjove og om det som gik godt.

Alt det andet (ikke så gode) gemmer vi godt væk i skabet
(i skyggeland). Vi lader igen og igen somom, at det ikke findes.
Men ofte er det også derfor, at vi kommer til at gentage os selv. For det som gemmes væk – vil altid trænge sig på og kalde på os.

Vi ønsker at give slip
– men i stedet holder vi fast

OG netop derfor kommer vi ofte til at gentage os selv, for selvom vi er på vej fremad, ja så tager vi de gamle skeletter med os i rygsækken, og de overbevisninger der hører sig til de pågældende oplevelser.
Vi ønsker i virkeligheden at give slip, men i stedet kommer vi til at holde fast.

Vi ved godt, at de gamle strategier må skiftes ud, at vi må se os selv i ærligt i spejlet, og vi forsøger at måske også, at bruge nye strategier vi har lært. Men alligevel trækker de gamle i os i sådan en kraft, at de vinder slagets gang.

Jeg har om nogen forsøgt, at regne mig selv og mit liv ud. En ”kloge-Åge”, der har kunne italesætte mine udfordringer, og delt ud af mine løsninger til andre, men når det kom til kærlig og omsorgsfuld handling overfor mig selv, der er jeg ofte kommet til kort.

Derfor blev et vigtigt mantra for mig en vigtig følgesvend. “Det jeg siger til andre, siger jeg til mig selv”.

Det blev mit pejlemærke for mig selv.
Jeg begyndte at LYTTE til min ord til andre. En slags døråbner til at lytte lidt mere ærligt til mig selv.

Ofte kalder den form for ærlighed et mere roligt og langsomt tempo, for ærlighed overfor os selv, skal fordøjes i små bidder. Erkendelse og handling er forudsætningen for forandring, og det kræver, at du tør mærke dig selv, og stå ved dig selv som du nu engang er.

 

LEV DIN VIRKELIGHED

Jeg har som mentor, mental træner og diætist fuldt utrolig mange mennesker, der i den grad har ønsket at give slip på deres mad-historie, og de ønsker virkelig at stoppe med at sabotere dem selv.

De fleste er møder er top-motiveret, frustreret og ulykkelige når de kommer til mig, og de ønsker at skrive et nyt kapitel i deres bog.

Mange ser tilbage på tidligere erfaringer, og behovet for at få et kærligt forhold til dem selv, mad og krop taler sit tydelige sprog. Mad og tanker om mad har fyldt hos mange siden teenageperioden, og de har befundet sig en ond spiral.

Mange har forsøgt at løse mad/krop puslespillet ved at skrue op for restriktioner/forbud
– men de fleste er endt op ved samme udgangspunkt efterfølgende og med overbevisningen:

”Jeg må tage mig sammen”

Jo mere den sætning fylder i sindet, jo mere bliver den gamle historie reaktiveret og vi ender tilbage i den onde spiral.

Der hvor vi atter, har gentaget os selv.

Mange af os ender med at give skylden på omstændighederne i vores liv, på andre, på slankekuren, på forløbet, på terapeuten osv. – vi bliver skuffet gang på gang, fordi hver gang vi starter på noget NYT, så håber vi, at det nye indeholder den hemmelige nøgle.

 

Fra madmisbruger til livsnyder

Der hvor jeg selv begyndte at skrive en ny (mad/krop) historie i mit liv, og hvor jeg selv gik fra madmisbruger til livsnyder med et naturligt forhold til mad var, da jeg erkendte, at ansvaret lå HOS MIG.

Jeg indså, at jeg selv indeholdt den nøgle der skulle til for, at jeg kunne skabe varig forandring i mit liv. Så jeg stoppede op og indså, at den nytteløse dans med forbud, restriktioner og overspisning INTET løste, men blot fastholdt mig i en ond spiral.

Jeg blev træt og trist over, at jeg brugte hele mit liv på tanker om mad, kalorieudregning, fedtforbrænding, og jeg blev træt af, at have det dårligt med mig selv.

 

Øvelse

jegoverspiserTil kære dig der læser med, så har jeg en lille mini-øvelse til dig.

Lige nu vil jeg bede dig om, at du flyver op over dig selv, og i helikopter-perspektiv ser på din fortid, og din virkelighed lige NU.

Spørg nu dig selv, hvor mange gange du har gentaget det samme mønster igen og igen?

> Hvor mange af dine tankemønstre har du gentaget?
> Hvor mange slankekure har du været startet på, og stoppet på igen?
> Hvordan er din indre måske (u) fede dialog omkring dig selv?

Jeg ved det ikke er en rar øvelse, men det er en essentiel og vigtig øvelse for, at du erkender og derved træffer beslutning om, at NOK ER NOK.

Gamle vaner er kraftfulde, og derfor må vi øve øve øve øve i de nye vaner. Motivation og lyst er ikke nok til forandring, der skal også en vis portion MOD, VILLIGHED & PARATHED til.

Mod til at prøve igen, når det er svært.
Mod til at rejse os igen, og forsøge på ny.

 

Ønsker du nye strategier, så du kan skrive et nyt kapitel i din bog, så kan mit gruppeforløb eller onlineforløb hjælpe dig på vej.

Du kan også få masser af gratis inspiration via mit nyhedsbrev

 

[chimpy_form forms=”1″]

 

Mine forløb er bygget på mentale og kognitive strategier til at få et bedre for hold til mad og dig selv, hvor vi i forløbet gør op med overspisning, restriktiv spisning, yoyo-vægt og sundhedsforvirring. Vi arbejder step by step og du får helt konkrete hands-on værktøjer til at bryde din måske onde spiral, der fastholder dig i din mad-og vægt historie.

I forløbene får du en masse gode retningslinier fremfor for regler og forbud, og du lærer at skrue ned for tempoet – i stedet for op. Meget ofte handler det ikke om, hvad du spiser men om HVORFOR du spiser, og det handler om dit forhold til dig selv. Når du begynder at samarbejde og forstå dig selv bedre, vil du være utrolig godt på vej.

 

PRAKTIK

Mit næste gruppeforløb starter snart op, og jeg glæder mig til endnu et skønt forløb, en gruppe herlige kvinder i jeres egen cirkel. Mit 10 måneder lange mentorgruppeforløb “Slut fred med mad”. Læs alt om forløbet HER

Har du spørgsmål så tøv ikke med at skrive til mig på cb@christinabendix.dk

Jeg tilbyder selvfølgelig også individuelle mentorforløb – hop ind på christinabendix.dk og læs om de mange muligheder.

 

Ønsker dig en smuk og dejlig dag,
Kærligst
Christina Bendix

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.