Hvorfor kan jeg ikke bare tage mig sammen?

selvkærlighed

Mange fortæller mig, at tanker om mad, krop og vægt FYLDER ekstremt meget, og at den ene slankekur eller vægttabs-metode bliver erstattet af en ny.

Mange oplever en dyb frustration over, at den (sunde) fornuft forsvinder så snart lækkerier og god mad bliver præsenteret, at det er svært at sige nej, ligeledes at mad er blevet til en verden der er sort eller hvid – sund eller usund.

Den onde spiral hvor du enten lever under en masse forbud og restriktioner eller modsat, hvor du overspiser og har sluppet kontrollen helt.

Kære dig der læser med her:

Det handler meget sjældent om at tage sig sammen, aj mere viljestyrke eller flere kostråd.

For de fleste er den konstante stræben efter de tabte kilo i den grad ødelæggende, for det bliver en jagt og en indre borgerkrig imod kroppen og dig selv. En krig som kun de færreste vinder.

Ofte er en slankekur restriktiv, streng og livsbegrænsende, og på sigt bliver det umuligt at overholde de stramme regler… Fokus er ofte stort i starten – men som tiden går, forsvinder fokus mere og mere, og det som der i starten føles rart og godt, bliver udskiftet af endnu et nederlag.

En dum og ond spiral der bidrager til lavt selvværd og håbløshed, og jo mere man har prøvet denne rutchetur (on / off slankekur) jo mere opgivende og nedladende bliver man overfor sig selv.

 

Et godt forhold til mad og et naturligt vægttab IKKE handler om at tage sig sammen.

Det handler om at forstå sit hvorfor maden fylder så meget. Hos de absolut fleste handler det om at få mentale redskaber og strategier, så vi  kan bryde med det destruktive mønster, så mad kan få den plads i livet, som mad skal have.

I stedet for mere mad-fokus, så ret i stedet opmærksomheden på dit forhold til dig selv. Hvad tænker du om dig selv, og hvad gør du helt konkret i din hverdag for at være god ved dig selv? Hvordan behandler du dig selv, når du er trist, træt eller stresset?

Disse er vigtige spørgsmål du bør stille dig selv, og jeg oplever hos mange af de mennesker jeg følger i forløb, at når de begynder at rette opmærksomheden indad i stedet for udad, ja så sker der virkelig mange fine ting. Det med mad og vægt løser sig stille og roligt, og den dårlige samvittighed omkring maden falder til ro.

 

Mange fortæller, at de oplever mere MADRO – og meget mindre kaos og kontroltab.

→ Jeg tror på og har mange års erfaring i, at jo mere du forsøger at arbejde mod dig selv, og øge fokus på maden, des svære og hårdere bliver kampen, som en boksekamp mod dig selv ←

 

Nogle gange skal vi gøre noget andet end vi plejer, og et naturligt forhold til mad (og et naturligt vægttab) kommer ofte nemmere til dig, hvis du ændrer din mentale strategi, lærer at sætte gode retningslinjer op for dig selv, og vigtigst: har tålmodighed med dig selv og din krop.

At forandre dit forhold til mad
og opnå et varigt vægttab,
skal IKKE føles hårdt, livsbegrænsende, restriktivt eller som en straf.

Det skal føles som en gave du giver dig selv.

Denne metode og strategi underviser jeg dig i på mit mentorgruppeforløb over 10 måneder.

Og JA for langt de fleste jeg møder, tager i det ihvertfald 10 måneder, at få skovlen godt ind under de dårlige vaner, at få bugt med mentale overbevisninger, at få et stærkt mindset imellem det som din indre kritikker siger, og det som de indre bedste ven råder dig til. Det er lige i det spændingsfelt at nøglen til mere ro, naturligt forhold til mad og selvkærlighed findes.

Mit gruppeforløb er IKKE slankekursprogram
– men et forløb der er skræddersyet til at hjælpe dig ind til et mere naturligt forhold til mad, til mere ro i tankerne, mindre selvkritik og et mere positivt selvbillede.

Ønsker du at læse mere om mit mentorgruppeforløb, så hop ind via linket (tryk på billedet)

 

gruppeforløb

 

Kvinde fra mit hold 3 skrev sådan her om forløbet;

 

”Jeg startede for at tabe mig, men endte med at blive et nyt og gladere menneske”

Jeg vidste at et gruppeforløb ville være det helt rigtige for mig, men jeg selvfølgelig nervøs for de nye mennesker. Det var med sommerfugle i maven jeg startede.Inden jeg startede i gruppeforløb var min situation ikke den bedste. Jeg var ikke glad og kunne ikke finde hoved og hale i mine dårlige mønstre, og hvad jeg skulle gøre for at ændre dem.

Jeg forstod ikke hvorfor jeg handlede på måder der åbenlyst ikke gavnede min krop eller sind.At starte i gruppeforløbet handlede i  høj grad om, at få styr på mine tanker og handlinger, og finde en vej ind til kernen af mine spiseproblemer herunder hvorfor er jeg følelsesspiser, hvorfor er jeg mere trist end glad og hvordan jeg finder ind til en glædesfølelse i mit hjerte.

Christina hjalp mig til at lytte. Lytte til det sårbare i mig selv, og kigge på det ubehagelige jeg ikke ville se på. Jeg har igennem forløbet  fået en stor selvindsigt som gør, at jeg er parat til at behandle mig selv og min krop med respekt.

Jeg startede for at tabe mig, men endte med, at blive et nyt og gladere menneske. Jeg tabte mig lidt, men fandt ud af, at et varigt vægttab ikke kunne lade sig gøre, før jeg fandt ind til mit HVORFOR – som Christina kalder det.

Det gode ved et gruppeforløb er mange ting, men for mig mest den indsigt der lander, i at kunne spejle sig i de andre. De andres historier har rørt mig dybt, og har hjulpet mig til min egen indsigt.

I gruppen deler man på en måde ”hver vores hemmeligheder”, det som i min verden ofte har været  tabu. Hos Christina er der ingen fordomme, intet er forkert og man kan være åben om alt.

Gruppen og Christinas støtte undervejs har været guld værd.

 

Har du spørgsmål vdr. forløbet, er du velkommen til at sende mig en mail på cb@christinabendix.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet.

Kærligst, Christina

 

 

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.