Jagten på løsningen – hvis ikke slankekur hvad så?

Tror du (også), at det handler om at tage sig sammen?

Mange jeg følger i mine forløb (gruppeforløb eller 1:1 forløb) har dårlige erfaringer med en slankekur, og mange er kede af det og frustreret når jeg møder dem. Mange starter med sætningen ”jeg kan ikke forstå, at jeg ikke bare kan tage mig sammen, og spise mindre så jeg kan tabe mig”.

Kæreste dig der lige nu sidder og læser med..

DET HANDLER aldrig om at du bare skal tage dig sammen, og kan du genkende det som Kamilla skriver, så vil jeg gerne fortælle dig;

♡ Du er lige som du skal være.

♡ Der er ikke noget galt med dig.

Har du en fortid der er fyldt af slankekure og mislykkedes vægttabsforsøg
– så husk på, at du ikke er alene.

Mange kæmper denne ensomme kamp mod kroppen og vægten, og jo flere slankekure man hopper på eller har været på – des værre bliver det ofte. Mange ender med selvhad, selvkritik og følelsen af at det er dig der fejler noget, og der ikke har det, som det kræves.

Men det er IKKE dig der fejler noget – det er alle ja undskyld latterlige slankekure der fejler noget… for slankekur VIRKER IKKE. Kun ganske kortvarigt.

 

Jagten på løsningen

Slankekure virker ikke – de sælger bare rigtig GODT.

Hånden på hjertet, vil vi ikke alle sammen gerne have den nemme løsning. Den der løsning der gør, at man indenfor overskuelig fremtid får de resultater man ønsker.

I bund og grund ønsker vi alle, at komme væk fra det som gør os kede af det, og henimod det som gør os glade. Derfor bliver vi også nemme ofre for hurtige løsninger, og jeg sidder dagligt overfor mange kvinder, som i den grad har mistet håbet om, at det kan lykkedes for dem.

Kvinder der har et utal af mislykkedes forsøg i rygsækken

Jeg bliver ofte spurgt: “Hvorfor er det så, at løsningen ikke er, at tage sig sammen”?

Fordi vægttab ikke er så enkelt endda.

Det handler ofte om mange andre ting end maden – men ofte bliver maden det eneste man fokuserer på – nemlig at ændre på maden og spise mere korrekt. Og javel, at spise sundere er selvfølgelig også en del af humlen – men det er bare ikke HELE løsningen..

Hvis det var SÅ enkelt
– så var der vel egentlig ikke så mange, der havde et problem med vægten..

Derfor bliver vi lette ofre, og jeg siger vi, for dengang jeg selv ville tabe mig efter en vægtøgning på 10 kilo, ja der gik jeg også på slanke/sultekur. Selvom det nu er over 20 år tilbage, så har den industri altså ikke forandret sig sønderligt.

Desværre.

en kur der dur

 

 

Fælles for de fleste slankekure er, at de altid er underlagt en masse forbud og regler.
Du skal altså, hvis du vil have et resultat følge reglerne..

Ofte vil de regler blot fastholde dig i en negativ spiral, hvor du måske nogle dage føler du ”spiser korrekt”. mens du andre dage, ”spiser forkert”, overspiser eller bare spiser løs af alt det som du ”ikke må spise”.

Ofte er de fleste veje til vægttab baseret på, at du går i energiunderskud, for så vil du tabe dig. (siger alle ernæringsbøger i hvert fald)

Problemet er dog, at et energiunderskud vil føre til cravings på sigt. For det er unaturligt for kroppen at leve i underskud, og kroppen og hjernen vil reagere med at kalde på mad.

Resultatet for de fleste er, at de kommer til at tænke endnu mere på mad – og ja måske drømme om al den mad, de ikke må få.

Jeg ved ikke om du kender til det – men som Kamilla fra min gruppe sagde til mig, så følte hun at maden havde magten – og ikke omvendt.

Jeg arbejdet med vægttab, overspisninger i ca. 20 år, og min erfaring er, at det ofte og meget tit handler om, at du i stedet for restriktioner og regler istedet skal i gang med at undersøge og erkende hvor og hvad dit egentlige problem er.

 

jegoverspiser

 

☆ Derfor skal du have en strategi ☆

En LANGSIGTET strategi du kan bruge, og læne dig op ad.
For skal du tabe dig, holde det på sigt og samtidig få et godt forhold til mad, vægt og krop, så skal der altså arbejdes og knokles. Du skal gøre dit benarbejde GODT, og du skal handle i små faste men selvkærlige skridt.

Og NEJ NEJ selvkærlighed er ikke kun at sætte sig ned, og føle–mærke-efter. Det er ikke sidde i lotus og tænke sig til det som du vil og drømmer om. Det OGSÅ, at gøre noget på adfærds niveau.

Du skal altså BÅDE mærke efter OG handle.

Noget af det første jeg underviser i, er læren omkring sult og mæthed. Og hvordan du genfinder kontakt til de følelser og til din krop. Måske mærker du slet ikke din krop mere…

Din krop fortæller dig dagligt, ja flere gange dagligt, hvad du har brug for. Men jo mere du har været i krig mod dig selv, jo mere har du sikkert lukket af for de følelser.

Derfor handler et GODT forhold til mad og en vægt i balance om at få genskabt kontakt til din krop igen.

 

Ligesom du kan undersøge og forstå:

✔Din sult og mæthed – så du kan begynde at mærke hvornår du er sulten og hvornår du er mæt og derved skal stoppe med at spise.

✔Dine kritiske tanker & den indre sabotør – forstå dem, og ændre dem til positive sætninger der støtter dig i stedet for at nedbryde dig

✔At kunne forstå overspisning og cravings – forstå din måske vilde sukkertrang, hvad det giver dig, og hvad du kan gøre i stedet for

✔Dine dårlige vaner og få indarbejdet kognitive strategier der virker, få ændret dine vaner til gode sunde vaner, der gør dig mere og mere glad – i stedet for mere og mere trist.

✔At STOPPE med at please, og i stedet lære at sætte grænser overfor dig selv og andre

 

Vægttab uden slankekur – der er en vej

Alt dette og meget mere, er noget af det vi arbejder intensivt på i mit gruppeforløb over 10 måneder.

Vi kommer altså i dybden og jeg arbejder kun med langsigtet strategier som du kan implementere i DIT liv, på din facon så det passer til dig. Du finder løsningerne og DIN opskrift på, hvad du har brug for
– jeg hjælper og støtter dig til, at du får det gjort.

 

Forløbet til dig, der ønsker et kærligt og naturligt vægttab.
Læs alt om forløbet HER

 

Solskinssmil og knus,
Christina

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.