“Jeg har besluttet, at jeg godt “må tabe mig”…

aldrig mere slankekur“Jeg har besluttet, at jeg godt “må tabe mig”…

Sådan sagde en af mine klienter forleden, da hun startede hendes forløb hos mig. En kvinde i midt 40érne der har været on/off slankekure i +10 år, men som de sidste par år, har haft kastet håndklædet i ringen og bare givet los med spisningen. Hun havde givet op og havde mistet håbet.

Vægttab er for mange associeret med forbud og restriktioner. Regler for hvad man må og ikke må, og PRÆCIS DET var min klient blevet træt af. Hun var blevet træt af at gå på kur, hvor hun følte sig begrænset, og endnu mere træt af den dårlige samvittighed hun altid fik, når hun overspiste noget “forbudt”.

Hun havde også fået skabt sig en overbevisning der hed sig, at det var “forkert” at hun ønskede at tabe sig, at vægttab var blevet forkert og noget nyt forbudt. Vi snakkede længe om denne overbevisning, hvorfra den kom og hvad den var skabt af og udfra. En stor del af historien handlede om hende selv, at hun følte sig forkert fordi hun ikke havde haft succes med vægttabet, og derfor var vægttab blevet til noget der var forkert og meget skamfuldt.

En anden del af historien var, at hun over længere tid havde fulgt mange på de sociale medier der snakkede varmt om “at elske sig selv og sin krop”. Udfra det havde hun forstået det sådan, at hvis hun ikke elskede hendes krop, overvægt og deller – så var hun forkert – og hun var også forkert hvis hun ville tabe sig. Det var for hende blevet det nye sorte at sige højt, at hun elskede hendes overvægt, at hun havde accepteret den. Men sandheden var dog trist en helt anden. 

Ja det hele var på en måde landet i et kaos i tankerne hos hende. Vi brugte rigtig meget tid på at få kortlagt dette kaos, og på at få placeret tingene de “rigtige steder”, som gav ro og mening for hende.

I sessionen sagde hun pludseligt: “jamen så vil jeg beslutte mig for, at jeg GODT MÅ TABE MIG, og at det ikke er lig med, at jeg så gør noget forkert eller ER forkert. 

 

Senere i mit indlæg skriver jeg lidt om, at vi må gøre os klart HVORFOR vi ønsker en forandring, og hvad der evt. spænder ben for dette, og hos min klient her, som det er hos så mange andre, ja så er det største benspænd ofte OS SELV og vores tanker om os selv.

 

Et varigt vægttab

Ønsker du et varigt vægttab, må du starte rejsen hos dig selv, og vægttab kan godt lade sig gøre UDEN forbud og hvor der er plads og rum til mad på en rar måde.

…..Og her til noget interessant.

Jeg oplever hos flere af mine klienter, der ønsker at tabe sig, at VÆGTTAB er et skamfuldt ord… et ord når det bliver sagt, ofte ledsages af tunge suk og tanker som.. “jeg ville ønske”.. men…!!

Ønsket om vægttab er helt reelt hos rigtig mange jeg møder, men det er troen på vejen der herhen til der vakler. For hvordan pokker taber man sig på den “rigtige måde” og hvordan holder man det efterfølgende? Og kan man sige højt, at man ønsker at tabe sig UDEN at skamme sig – eller sige højt, at man er ked af sin overvægt uden at andre skal komme med 100 løsninger.. regler, forbud og rigide slankeregler.

 

Mange løsninger… eller..?

Der er mange om buddet på vægttabsproblematikken, og det gør ikke forvirringen mindre. En siger noget, en anden siger noget andet.

Er det detox, dukan, pulver, juice, faste, proteiner.. ja hvad er den rigtige løsning”? Er slankekur forkert? eller er man først rigtig når man elsker alt ved sin krop. Og skal det hele virkelig handle om følelser?

Forvirringen er hos mange total og meget kompleks, fyldt med fordomme, overbevisninger – og andres sandheder og erfaringer.

Jeg tror på, at vi hver især har brug for forskellige måder at gribe tingene an på – også når det handler om vægttab. Nogle tænker meget i sort/hvid bokse, mens andre slet ikke fungerer godt under for meget struktur, og omvendt bliver kvalt i struktur og rammer. Andre må finde svaret i det indre fokus , mens andre slet ikke kan eller er parate til et større indre arbejde.

 

Min opgave og hjælp til dig

Ofte er min opgave som mentor og diætist at hjælpe mine klienter til “AT BLIVE EKSPERTER PÅ DEM SELV”. At være ekspert på sig selv handler om at du træner din evne til at rette opmærksomheden på dig selv, og at du er villig til at være nysgerrig på det som ikke mere fungerer for dig – men også at se dig selv ærligt i spejlet. Stoppe op og lave et virkeligheds tjek.

>>> Måske skal du hjælpes med støtte i dit spisemønster, måske har du brug for en vejledende struktur for maden, måske at lytte mere til dine behov og følelser, og sætte tydelige grænser for sig selv. Måske skal du arbejde lidt på dine måske begrænsende overbevisninger, eller måske har du nogle dårlige vaner du skal have arbejdet med – ja fælles for dem jeg møder er, at vejen ikke er lige og derfor heller ikke kedelig.

Der er IKKE en model eller løsning.

 

>>> Ønsker du at arbejde med overspisning, følelsemæssig spisning og vægtproblemer så kan mit ekslusive gruppeforløb være noget for dig. Læs mere her hvornår næste forløb starter op. Kun 6 pladser i forløbet.

 

tilgivdigselvLYT (lidt) MERE TIL DIG SELV

SELVACCEPT er en nøgle til et liv med mere glæde

Jeg er helt klart tilhænger af, at vi må mærke efter i os selv, så vi kan få fat i det, som er vigtigt for os eks. vigtigheden af et vægttab eller at komme ud af en spiseforstyrrelse.

De fleste jeg møder har erkendt, at det med krop og mad hænger sammen med både vaner, følelser og tanker. Men derfra også til at sige ægte JA til at arbejde med dine måske blinde vinkler, ja der kan der være lang vej.

Sandheden er nok, at de fleste af os meget hellere springe over det tunge… Hvorfor tale om og mærke det ubehagelige, hvis vi kan smutte udenom.

Dette er blandt andet en af grundene til at slankekure er SÅ populære. Vi skal her følge en opskrift med hovedet. (og ikke alt det der med at mærke efter).

Det er helt naturligt, at vi går udenfor os selv for at finde en løsning eller årsag til vores problem. Hvis bare der er en god forklaring på mit problem… og gerne en enkel hurtig løsning så….vil alt være godt.

I min optik er det en omvej – og ikke en smutvej.

Kun at vælge det ydre fokus kan være med til at FASTHOLDE dig i en offer rolle, og det kan føles som, at du ikke har nogen magt over den givne situation. Du vil ofte genkende det, når du føler dig magtesløs.

Derfor opfordrer jeg dig i den kommende tid til at søge lidt mere i det dit INDRE FOKUS

For det kan være særdeles effektivt, især hvis du ønsker en permanent løsning på eks. dit vægttabsproblem.

 

Du har SELV den hemmelige nøgle til forandring.

Du indeholder svaret på, hvorfor du har et vægtproblem. Javel det kan være du ikke finde svaret, at det er blindt for dig, har gemt sig – men svaret og derved løsningen HAR DU.

Mit onlineforløb kan hjælpe dig på vej, hvis du som mange oplever, at det er svært at lytte indad til dit svar.
Ved at du retter et fast men kærligt fokus på dig for en periode, og du via nysgerrighed undersøger, hvad der mon er på spil for dig, så vil du komme til dit svar.

Min opgave er og bliver, at støtte dig i denne proces.

LÆS alt om onlineforløbet herunder

Med ønsket om en dejlig dag,
Kærligst Christina

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.