Jeg ønsker et varigt vægttab – hjælp mig

Jeg ønsker et varigt vægttab, og jeg ønsker at føle mig hjemme i min krop. Kan du hjælpe mig på vej?

 

Til Christina

Jeg skriver til dig da jeg efterhånden synes, at jeg bruger alt for meget tid på tanker om mad. Jeg vejer lidt for meget og vil utrolig gerne tabe mig for mit eget velbefindende skyld, og fordi at jeg ville føle mig mere hjemme i min krop.

Jeg er 36, har født og synes jeg er realistisk omkring min krop hvis man kan formulere det sådan.

Dog er jeg meget glad for visse madvarer og er begyndt at spise disse i større mængder.

Primært chokolade.

Jeg ærgrer mig over ikke at kunne lade være, da jeg virkelig gerne vil tabe mig. Håber jeg har forklaret mit problem nogenlunde og at du kan hjælpe.

Det føles som et problem der er ved at eskalere.

Mange hilsner L

Læs mit svar til L lige herunder  🙂


 

Kære L

Tusind tak for dit brev og spørgsmål omhandlende vægttab. Jeg er super glad for at du skriver til mig, så det netop ikke eskalerer for dig. Hellere sætte handling på NU, så du kan ændre kurs.

Når vi snakker vægttab kan der være utroligt mange faktorer i spil som søvn, stress, hormoner, mad, motion, medicin, genetik.

Et varigt vægttab er altså ikke bare lige så enkelt endda, og det handler ofte om meget andet end blot “at tage sig sammen”. Det er vigtigt, at du finder ind til, hvad der mon er den største trigger for dig.

 

Søvn, hormoner og varigt vægttab

Du skriver du har født, så får du mon nok søvn? Hvis du er i underskud af søvn, kan din lyst til visse fødevare og herunder chokolade måske skyldes træthed, mangel på nok søvn eller mangel på sammenhængende søvn. Det er jo helt normalt med små børn i huset, og mange oplever på den konto, at de får lyst (mere lyst) til at spise sødt, fedt eller generelt lyst til mere mad.

Mange oplever også, det er særligt udfordrende med vægten og vægttab. Nogle fortæller endda, at det føles helt umuligt.

Hormoner efter en graviditet er også en vigtig faktor, for det tager tid for kroppen til at vende tilbage til den naturlige balance, og ammer du, er din krop jo styret ind på “projekt baby”. 🙂

Derved ikke sagt, det er umuligt at opnå et vægttab, det kan bare være lidt mere udfordrende, og kræver for mange en del tålmodighed.

Når det så er sagt, så vil jeg opfordre dig til, at du kommer i gang med en god og fast struktur omkring dine måltider. Du skal altså indarbejde en god rytme, hvor du spiser regelmæssigt, bliver behagelig mæt af det du spiser og får et stabil blodsukker.

Kig også på dine indkøbsvaner. Det vil være godt at handle ind på tidspunkter, hvor du ikke er sulten eller meget træt. Og planlæg dine indkøb, så du er fokuseret på det, du skal have.

 

Dit spisemønster & et varigt vægttab

Her mener jeg, om du spiser nok måltider og nok mad i løbet af dagen. Mange der har små børn, har travlt, er stresset eller sover for lidt og er tit udfordret på, at få spist nok måltider der mætter.

Spiser du morgenmad, frokost og aftensmad?

Og bliver du mæt af det, du spiser?

Start med at sæt ind netop på dine måltider, så du bliver mæt og bedre kan træffe gode valg for dig selv eksempel om eftermiddagen hvor mange er trætte og sultne.

Det er altså vigtigt, at du får en bedre balance i din sult og mæthed, kommer i gang med at spise regelmæssige måltider, og måske hvis det virker for dig, at du også spiser et par gode mellemmåltider.

Kom igang med at bryde dit mønster, og sæt ind med noget nyt. Noget andet end du plejer at gøre. Jeg vil anbefale dig, at du over de næste par uger prøver dig lidt frem. Prøv om 3 hovedmåltider er løsningen for dig, eller om du måske har brug for et mellemmåltider. Vi er alle forskellige, og det handler netop, om at du finder DIN balance.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig mit nyhedsbrev, så hop ind her og tilmeld dig – HER

Du vil herefter modtage en video samt et online e-kursus i at undesøge;

Dit spisemønster, din sult og mæthed og gode råd til, at sætte handling på, så du kan komme fra tanke til handling i forhold til dit ønske om et varigt vægttab

 

Nøglen til et varigt vægttab

En vigtig nøgle til dit vægttab er klart mængden af den mad du spiser. Så kig på dine mængder, og om du evtuelt skal skrue op for nogle måltider, og ned på mængden af andre måltider.

Prøv det i stedet for at lave forbud for dig selv. Forbud avler bare mere fokus – og jo mere du siger til dig selv, at du ikke må – jo mere er sindet indrettet til at vi VIL. (lidt ligesom at sige: “du må ikke tænke på en dejlig skøn flødebolle – hvad tænker man så på. En dejlig skøn flødebolle”.

Sæt hellere nogle gode rammer, struktur og kærlige grænser for dig selv.

Og når du så falder i vandet med eks. chokoladen (eller flødebollen), så behøver det jo ikke betyde, at resten af dagen eller resten af måltider behøver at gå galt.

Ind på det gode spor igen og fortsat hvor du slap.

 

Fylder din tanker for meget – og spænder de ben for dit vægttab?

Du skriver også at dine tanker om mad er begyndt at fylde, og mange oplever som dig, at tanker om mad, og om ”rigtig og forkert mad” fylder mere og mere, når vi ønsker et vægttab. Det starter måske ud i det små, men som tiden går, og måske resultaterne udebliver, ja så larmer tankerne, og mange føler de gør noget forkert. AT der så er noget galt med en.

Det eneste der kan være galt – er den eventuelle slankekur du er hoppet på. At det ikke lige fungerer handler om noget end “blot at tage sig sammen” – så gå igang stille og roligt med at undersøge, hvilke faktorer der er i spil for dig.

 

Strategi til et varigt vægttab

Min erfaring er, at du skal finde ind til en god strategi omkring din mad, forstå din sult – og hvad den egentlig handler om. Er det fordi du er ”rigtig” sulten, så kan det jo netop være fordi, du ikke har spist nok, eller får spist mad der mætter dig godt nok.  Det kan jo også være fordi du er træt, stresset eller noget andet følelsesmæssigt fylder. Eller hormonerne der larmer og ikke pt. er i balance.

Der er altid en grund til at vægttabet driller.. det handler om, at finde ind til grunden. Så leg detektiv og undersøg nysgerrigt.

Kig på, hvorfor tankerne fylder så meget – og hvad det handler om for dig?

Mit kærligste råd til dig er, at tage små skridt. Undersøg og vær bevidst om, hvor du netop kan sætte ind, og sæt så ind der, hvor det giver størst mening for dig. Når det fungerer, så tag et nyt lille skridt.

Det er klart vejen frem – og på den måde kan du også have dig selv med, uden at det bliver surt, restriktivt eller svært.

 

Vær god ved dig og husk de små gode skridt  🙂

De kærligste hilsner fra

underskriftcb

vægttabnu

Ønsker du et kærligt, varigt og naturligt vægttab – uden restriktioner?

varigt vægttab

Læs om mit online forløb: “Vejen til et varigt og kærligt vægttab” HER

Vi starter op 3 maj 2016 – og lige nu kan du booke din plads og få 650 kr. i RABAT, og først betale til maj.

Begrænset pladser – og tilmeldingerne tikker allerede ind.

 

Læs mine andre artikler om vægttab her;

♥ Artikel: Aldrig mere slankekur

♥ Artikel: Jeg vil gerne være lidt sundere

♥ Artikel: Drop slankekuren

 

Du har måske også lyst til at læse...

Brev fra Christina

Inspiration til dit liv

Jeg sender ud 1-2 gange om måneden med nyheder, indsigt og livsnoter. Om forandring, hverdagsmod, yoga, vandring, terapi og vaneændring.